آموزش نصب دوربین مدار بسته
آموزش نصب دوربین مداربسته
آموزش نصب دوربین مداربسته از مهم ترین گام های راه اندازی سیستم های امنیتی و نظارتی است و لازم است که قبل از هر اقدامی اطلاعاتی در خصوص محل نصب و قرارگیری دوربین، نقاط کانونی برای نصب دوربین، تعداد دوربین مداربسته براساس وسعت محل، نوع دوربین و موارد دیگر را بدانید. ما نیز در این مقاله سعی کردیم مطالبی را در خصوص نوع دوربین مداربسته، تجهیزات، لوازم مورد نیاز برای آموزش راه اندازی دستگاه دوربین مدار بسته و مراحل نحوه آموزش نصب دوربین مداربسته بیان کنیم که با مطالعه آن و مشورت با متخصص حرفه ای در این زمینه بتوانید نصب و راه اندازی دوربین مداربسته را برای محل مورد نظر به خوبی انجام دهید.
مهمترین اقدامات قبل از نصب دوربین مدار بسته
نصب دوربین مدار بسته یکی از مهمترین اقدامات قبل از استفاده از دوربین های مداربسته است که نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد. به همین دلیل می بایست قبل از اقدام به نصب دوربین مدار بسته اطلاعات کافی درباره انواع تجهیزات و لوازم جانبی مورد نیاز و همچنین نحوه استفاده از این تجهیزات را داشته باشید. نصب دوربین مدار بسته مراحل مختلفی دارد که در هر مرحله اقدامات مختلفی باید انجام شود. در ادامه به بررسی مهمترین اقدامات در مراحل مختلف نصب دوربین های مدار بسته می پردازیم.
مراحل نصب دوربین مدار بسته؛ آموزش کامل نصب دوربین مدار بسته
امروزه نصب دوربین مداربسته در همهجا از منازل گرفته تا مجتمعهای تجاری، فروشگاهها و … برای حفظ امنیت مکان بکار میرود. برای نصب دوربین مداربسته نیاز به دانستن و آموزش کامل مراحل نصب دوربین مداربسته دارید. آموزش نصب دوربین مدار بسته از صفر تا صد شامل مراحل زیر میشود:
- بازدید از محل نصب دوربین مدار مدار بسته
- تهیه و خرید تجهیزات مورد نیاز
- انتخاب دوربین مناسب با توجه به محل استفاده
- تعیین تعداد دوربین های مورد نیاز و محل قرار گیری دوربین ها
- مشخص کردن مسیر عبور کابل ها
- انتخاب دستگاه دوربین مدار بسته dvr یا nvr
- متصل کردن هارد دیسک به دستگاه ضبط تصویر
- سیم کشی و کابل کشی دوربین مدار بسته و دستگاه dvr (استفاده از سوکت bnc و کابل شبکه cat5)
- اتصال آداپتور یا منبع تغذیه ( سیم کشی دوربین مدار بسته)
- اتصال سایر تجهیزات دوربین مانند مانیتور، میکروفن، موس و …
- تنظیمات دستگاه dvr یا nvr جهت ضبط تصویر دوربین مدار بسته و …
در ادامه هریک از مراحل نصب دوربین مداربسته به طور کامل شرح داده شده است.
آموزش نصب دوربین مدار بسته تصویری
همانطور که پیش از این نیز بیان شد برای نصب دوربین مداربسته نیاز به آگاهی از مراحل آموزش نصب دوربین مدار بسته به زبان فارسی و همچنین آموزش نصب دوربین مدار بسته از صفر تا صد است. به همین علت در ادامه همه مراحل مورد نیاز برای آموزش نصب دوربین مداربسته بطور کامل شرح داده شده است.
۱- بازدید از محل نصب دوربین مدار مدار بسته
اولین قدم در نصب دوربین مداربسته انتخاب محل مناسب برای نصب و قرارگیری دوربین است، به این دلیل که اگر محل نصب دوربین مناسب نباشد موجب کاهش بازدهی و عملکرد دوربین مداربسته میشود و انتخاب و پیدا کردن محل مناسب با توجه به ویژگیهای دوربین از اهمیت زیادی برخوردار است، البته به این موضوع که هدف شما از نصب دوربین تصویربرداری و کنترل چه نقطهای از مکان هست نیز اهمیت دارد. به طور مثال برای نصب دوربین مداربسته در ساختمان میتوان نقاطی مانند درب ورودی، درب پشتی ساختمان؛ نزدیک آسانسور به عنوان محل پرتردد در ساختمان، نقاط کانونی در پارکینگ یا حیاط ساختمان از جمله محلهایی است که میتوان با نصب دوربین ضمن افزایش امنیت این نقاط؛ تردد افراد را نیز کنترل کنید.
نصب دوربین مداربسته در ساختمان های اداری یا شرکت ها نیز همیشه برای مدیران مورد توجه است، چون از این طریق می توانند ضمن کنترل ورود و خروج کارکنان؛ بر نحوه عملکرد آنها نظارت داشته و از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری می شود. از نقاط کلیدی که که در شرکت ها می توان دوربین مداربسته را نصب کرد می توان به بخش اداری، انبارداری، خط تولید، آزمایشگاه، پارکینگ یا درب ورودی اشاره کرد که با افزایش امنیت مکان از خرابکاری یا آسیب نیز پیشگیری می شود و بر نحوه ورود و خروج کالا به انبار نیز نظارت دقیق صورت می گیرد.
۲- تهیه و خرید تجهیزات مورد نیاز نصب دوربین
امروزه استفاده از سیستمهای امنیتی و دوربین مداربسته در بسیاری از سازمان ها و ادارات یا حتی مجتمعهای تجاری و … برای تامین امنیت افزایش یافته و به آن توجه زیادی میشود. به همین دلیل شناخت نحوه نصب دوربین مداربسته و تجهیزات مورد نیاز برای نصب و راهاندازی آن نیز اهمیت دارد. از آنجایی که برای نصب دوربین مداربسته نیاز به شناخت و تهیه لوازم و تجهیزات باکیفیت دارد. برخی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای آموزش کامل نصب دوربین مدار بسته عبارتند از:
- دوربین مدار بسته
- دستگاه ضبط تصویر dvr
- کابل
- هارد دیسک
- آداپتور (منبع تغذیه)
- فیش و اتصالات دوربین مداربسته
- میکروفون
- نمایشگر
- سوئیچ و مودم
- لنز دوربین مداربسته
- سرور دوربین مداربسته
۳- انتخاب دوربین مناسب با توجه به محل استفاده
انتخاب دوربین مداربسته برای نصب و راهاندازی در مکانهای مختلف از مهمترین مراحل نصب دوربین مداربسته بشمار میرود. برای اینکه انتخاب مناسبی داشته باشید لازم است که بدانید دوربین مداربسته را برای نصب در منزل یا مجتمع تجاری یا فروشگاه و … میخواهید؟ مساحت محلی که قرار است دوربین در آن نصب و راه اندازی شود را در نطر بگیرید و بدانید که دوربین تا چند متر میتواند آن محیط را پوشش دهد؟ اگر قرار است چندین دوربین در محل نصب شود تعداد آنها و فاصله دوربینها از هم را بررسی کردهاید؟ چه میزان کیفیت یا وضوح تصویر مورد نظر شماست؟ نیاز به ثبت چه جزئیاتی از تصاویر دارید؟ و در نهایت میزان هزینه یا بودجه مد نظر شما برای پروژه راهاندازی دوربین مداربسته چقدر است؟ با پاسخ به این سوالات میتوانید دوربین مناسبی را انتخاب کنید.
۴- تعیین تعداد دوربینهای مورد نیاز و محل قرارگیری دوربینها
پس از انتخاب محل مناسب برای نصب دوربین و تهیه دوربین مد نظر لازم است براساس میزان متراژ محل یا نقاطی که برای نصب دوربین در نظر گرفتهاید تعداد مورد نیاز دوربینهای مداربسته را تعیین کنید. به طور کلی در خانههای مسکونی چیزی بین ۲تا۶ دوربین مورد نیاز است. اما اگر برای مکان بزرگتری قصد نصب و راهاندازی دوربین را دارید نیاز به تعداد بیشتری دوربین به طور مثال ۱۶ تا ۶۴ دوربین دارید. به طور کلی با توجه به هر مکانی و با در نظر گرفتن میزان اهمیت نظارت و کنترل آن مکان تعداد دوربینهای مورد نیاز تعیین میشود و این تعداد براساس وسعت و متراژ آن مکان مشخص میشود.
۵- مشخص کردن مسیر عبور کابل ها
برای شروع آموزش نصب و سیم کشی دوربین مدار بسته نیاز به انتخاب مسیر مناسب برای عبور کابلهای دوربین است. تعیین مسیر عبور کابل با در نظر گرفتن محل نصب دوربین و سایر تجهیزات و با در نظر گرفتن مسیر مناسب برای تامین برق انجام میشود. از طرفی باید در حین مشخص کردن مسیر عبور کابل؛ امنیت مسیر نیز برای جلوگیری از هرگونه آسیب به محل یا ضرر جانی به افراد مورد توجه قرار گیرد. در هنگام تعیین مسیر عبور کابل نیاز به محاسبه طول میزان کابل مورد نیاز است که بتوان از مسیرهای مختلف پروژه نصب کابل را به خوبی انجام داد. رعایت فاصله کابل با توجه به نوع کابل نیز موجب اتصال بهتر دوربین و ثبت تصاویر با کیفیت بالاتر میشود. علاوه بر همه این موارد با رعایت اصول داکتکشی و عایقبندی اتصالات در فیلم سیم کشی دوربین مدار بسته، کابلها را در برابر امواج محیطی و برق فشار قوی یا نویزهای احتمالی نیز حفظ میکند.
۶- انتخاب دستگاه دوربین مدار بسته dvr یا nvr
برای انتخاب مناسب دستگاه دوربین مداربسته DVR با NVR نیاز به بررسی جزئیات مهم از جمله برند دستگاه، پروتکل انتقال، تعداد کانال، پهنای ورودی و خروجی، خروجی POE برای اتصال به دوربین مداربسته و در نظر گرفتن تعداد هاردهای قابل پشتیبانی با دستگاه NVR است. امروزه اغلب دستگاه های ضبط تصویر DVR با DVR مجهز به پروتکل ONVIF هستند که با کمک آن می توان دستگاه ضبط تصویر و دوربین های تحت شبکه را در سیستم متصل کرد. از طرفی تعداد کانال های دستگاه NVR و DVR اغلب محدود به 4، 8، 16، 32 و 64 کانال هستند که ممکن است تعداد پورت های ورودی دستگاه از تعداد کانال های مجاز آن کمتر باشد که در این صورت می توان از سوئیچ استفاده کرد و آن را به پورت های دستگاه متصل کرد.
پهنای باند ورودی و خروجی دستگاه NVR نیز امکان دریافت یا پردازش پهنای باند محدودی را دارد که با در نظر گرفتن این مقدار پهنای باند، لازم است که دوربین مداربسته از دستگاه با پهنای باند متناسب استفاده کند. از طرفی دستگاه NVR در دو نوع POE و غیر POE وجود دارد که اگر نیاز به طراحی سیستم شبکه با POE دارید باید دستگاه ضبط تصویری با خروجی به تعداد دوربین های متصل به خروجی POE داشته باشید. در هر دستگاه NVR به مقدار ثابتی هارد را پشتیبانی می کند که اگر نیاز فضای ضبط بیشتری دارید باید دستگاهی با مقدار هارد بیشتر را انتخاب کنید.
۷- متصل کردن هارد دیسک به دستگاه ضبط تصویر
پس از اموزش فرمت دوربین مدار بسته و نصب آن اولین کار نصب هارد دیسک به دستگاه DVR است تا بتوانید تصاویر ویدئویی را به درستی مشاهده کنید. برای متصل کردن هارد به دستگاه ضبط تصویر(NVR یا DVR) نیاز به کابل ساتا دارید تا اتصال به درستی صورت گیرد. با توجه به اینکه اغلب دستگاه های ضبط تصویر تعداد مشخصی هارد با ظرفیت مشخص را پشتیبانی می کنند پس میزان ظرفیت هاردی که دستگاه ضبط تصویر پشتیبانی می کند نیز اهمیت دارد.
۸- سیم کشی و کابل کشی دوربین مدار بسته و دستگاه dvr (استفاده از سوکت bnc و کابل شبکهcat5)
آموزش کابل کشی دوربین مدار بسته از نوع آنالوگ نیاز به اتصال دو کابل به دوربین است؛ یک کابل برای انتقال تصویر و یکی برای تامین برق دوربین به عنوان منبع تغذیه که می توانید از کابل کواکسیال برای سیم کشی دوربین مداربسته استفاده کنید. برای کابل کشی دوربین مداربسته تحت شبکه نیز با استفاده از کابل های CAT5 یا CAT6 سیم کشی صورت می گیرد. برای سیم کشی برق و ارسال برق به دوربین تحت شبکه IP نیز می توان از برق اترنت(POE) استفاده کرد. از طرفی با کابل LAN می توان دیتا و برق را به صورت همزمان به دوربین ارسال کرد. هچمچنین با استفاده از دستگاه NVR دارای خروجی POE نیز می توان سیم کشی دوربین تحت شبکه را انجام داد.
۹- اتصال آداپتور یا منبع تغذیه ( سیم کشی دوربین مدار بسته)
سیمکشی دوربین مداربسته برای نصب منبع تغذیه با توجه به محل نصب دوربین ممکن است مکان متفاوتی داشته باشد. برخی اوقات منبع تغذیه یا آداپتور کنار دوربین مداربسته نصب میشود که منبع تغذیه داخل جعبه از جنس عایق و ضد آب نگهداری میشود. اما برای پیشگیری از شلوغی اطراف دوربین میتوان در محلی دور از دوربین و با استفاده از کابلهای اضافی اتصال آداپتور را انجام داد که در این صورت منبع تغذیه با کمک مبدلهای نری و مادگی و با استفاده از کابل بلند به دوربین متصل میشود.
۱۰- اتصال سایر تجهیزات دوربین مانند مانیتور، میکروفن، موس و …
- اتصال میکروفن به دوربین مداربسته:
به دلایل مختلفی نیاز به نصب میکروفن روی دوربین مداربسته داریم؛ گاهی علاوه بر تصویر نیاز به ضبط صدای محیط یا افراد هستیم. با توجه به مدل یا نوع دوربین نیاز به نصب میکروفن داریم که در کنار تصویر، صدا را نیز داشته باشیم. اما با توجه به نوع دوربین مداربسته AHD یا دوربین مداربسته تحت شبکه Ip روش نصب میکروفن متفاوت است که در ادامه به بیان هر دو روش پرداخته ایم.
برای نصب میکروفن روی دوربین مداربسته از نوع AHD نیاز به کابل BNC، میکروفن، دوربین AHD، دستگاه dvr مجهز به ورودی صدا و آداپتور 12ولت دارید. برای نصب میکروفن نیز مراحل زیر به ترتیب انجام می شود:
۱.ابتدا دوربین و میکروفن را به برق متصل کنید.
۲.با استفاده از کابل کواکسیال دوربین مداربسته را به دستگاه ضبط تصویر متصل کنید.
3.با استفاده کابل کواکسیال میکروفن به دستگاه bnc وصل می شود.
4.از تنظیمات دستگاه dvr از قسمت main menu؛ گزینه system و سپس گزینه Encode را انتخاب کنید. در این قسمت با انتخاب گزینه Audio/ Video هر دو فرمت صدا و تصویر فعال می شوند. فعال کردن گزینه موجب می شود تا در حین ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته حتی روی گوشی خود نیز صدای محیط و افراد را داشته باشید.
برای نصب میکروفن در دوربین های تحت شبکه ip ابتدا دوربین و میکروفن به برق متصل می شوند و میکروفن از طریق رابط به دوربین مداربسته متصل می شود که از طریق تبدیل bnc به av اتصال به دوربین صورت می گیرد. در نهایت با استفاده از کابل شبکه دوربین مداربسته به دستگاه nvr وصل شده و صدا و تصویر به صورت همزمان دریافت می شوند.
- اتصال مانیتور به دوربین مداربسته:
برای اتصال مانیتور به دوربین پس از نصب دوربین در محل تعیین شده، کابل های دوربین به مانیتور وصل می شود. برای این کار نیاز به اتصال کابل bnc به کابل کواکسیال است، در ادامه p4 به دوربین وصل می شود و دوربین نیز به منبع تغذیه وصل می شود. در نهایت با قرار دادن مانیتور یا تلویزیون روی حالت av تصاویر را رد تلویزیون مشاهده خواهید کرد.
- اتصال موس به دوربین مداربسته:
برای وصل کردن موس به دوربین مداربسته نیز می توان از پورت usb موجود روی دوربین استفاده کرد.
۱۱- تنظیمات دستگاه DVR یا NVR جهت ضبط تصویر دوربین مدار بسته و…
در اولین قدم برای تنظیمات دستگاه ضبط تصویر نیاز به تنظیم رزولوشن دستگاه DVR یا NVR است که از این طریق کیفیت تصویر ضبط شده تنظیم می شود. برای این کار نیاز دارید از منوی اصلی دستگاه گزینه تنظیمات(setting) را انتخاب و سپس از بخش display میزان رزولوشن تصویر را براساس بهترین کیفیت تصویر سازگار با مانیتور قرار دهید. برای انجام تنظیمات رنگی دستگاه DVR از بخش تنظیمات رنگ(color setting) این کار انجام می شود. از بخش تنظیمات رنگ، امکان تنظیم میزان روشنایی تصویر نیز از طریق انتخاب گزینه Brightness وجود دارد.
همچنین برای انجام تنظیم روز و ساعت در دستگاه ضبط تصویر از منوی اصلی DVR و از بخش تنظیمات؛ گزینه عمومی(general) را انتخاب کنید. در ادامه در پنجره تنظیمات روز و ساعت از طریق گزینه System Time، تاریخ و ساعت دستگاه را تنظیم کنید و با انتخاب گزینه ذخیره تغییرات را ذخیره کنید. از طرفی برای فعال کردن تشخیص حرکت در دستگاه DVR از منوی اصلی، گزینه تنظیمات و سپس گزینه detect را انتخاب کنید تا امکان انجام تنظیمات برای تشخیص حرکت و اعمال تغییرات مربوط به حساسیت دستگاه نسبت به حرکت اشیاء و میزان دقت آن را تعیین کنید. در برخی از دستگاه های ضبط تصویر قابلیت تشخیص و ضبط حرکات در محلی که دوربین نصب شده است وجود دارد و می توانید میزان حساسیت تشخیص حرکت را بر حسب نیاز خود مشخص کنید. از طرفی می توانید دستگاه را به گونه ای تنظیم کنید که فقط در زمان هایی که حرکتی صورت می گیرد ضبط تصاویر انجام شود و به این صورت در حافظه ذخیره سازی کمتری نیز اشغال می کند.
تست دوربین مداربسته پس از نصب دوربین
پس از نصب دوربین مداربسته و انجام دقیق اتصال تجهیزات جانبی آن؛ نیاز به آگاهی از آموزش راه اندازی دستگاه دوربین مدار بسته است تا بتوان عملکرد و کارایی دوربین را تست کرد. در مرحله تست دوربین مداربسته نیاز به بررسی نحوه عملکرد همه اجزای دوربین دارید تا از هماهنگی و دقت هر یک از آنها مطلع شوید و در صورت بروز هرگونه مسئله ای برای حل آن تلاش کنید. بطور مثال تست لنز دوربین مداربسته که نحوه فوکوس کردن و زاویه و چرخش آن تنظیم شود. یا اینکه بدانید میدان دید دوربین با میدان دید مدنظر شما همخوانی دارد و زاویه دید برای شما قابل تشخیص است؟ همه این موارد با تست دستی از طریق مانیتور صورت می گیرد. یا مواردی مانند شرایط نوری مختلف و دید در شب را در دوربین بررسی کنید تا از نحوه نمایش محدوده مورد نظر و زوم تصویر آگاه شده و در صورت نیاز تنظیمات مربوط به آنها را انجام دهید و مجدد عملکرد دوربین را تست کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!