14علت اصلی ضبط نکردن دوربین مداربسته

 

14علت اصلی ضبط نکردن دوربین مداربسته

  1. اتصالات دوربین مداربسته را بررسی کنید
  2. حافظه دستگاه پر شده است
  3. هارد دستگاه خراب است
  4. هارد فرمت نشده است
  5. کافی نبودن منبع تغذیه
  6. کور شدن دوربین
  7. افزایش شدت جریان برق
  8. سوختن دوربین
  9. سوختن کانال دستگاه
  10. تنظیمات ضبط دوربین مداربسته
  11. تنظیمات زمانبندی دوربین مداربسته
  12. ضعف در سیستم وای فای و کم بودن پهنای باند
  13. خرابی کابل تصویر و اتصالات
  14. اشکال نرم افزاری دوربین و سیستم عامل

1- اتصالات دوربین مداربسته را بررسی کنید

در بررسی علت ضبط نکردن دوربین مداربسته، ابتدا باید اتصالات دوربین مداربسته را چک کنید. مطمئن شوید که اتصال آن ها به درستی انجام شده است. شل بودن اتصالات می‌تواند با کوچکترین حرکت قطع شود. بنابراین از محکم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

2- حافظه دستگاه پر شده است

معمولا زمانی که حافظه (هارد) دستگاه پر می شود، دستگاه ضبط (DVR یا NVR) قادر به ذخیره کردن تصاویر نخواهد بود. راهکار هایی برای رفع این مشکل وجود دارد:

  1. یکی از راه‌ها در این مواقع فرمت کردن هارد دستگاه دوربین مداربسته است.
  2. تعویض هارد پر شده با یک هارد خالی مناسب دستگاه ضبط .
  3. روش دیگر وارد شدن به تنظیمات DVR و قرار دادن آن روی حالت Over Write یا بازنویسی است. به این ترتیب فیلم جدید بر روی فیلم قدیمی ضبط می شود. توجه داشته باشید که اگر به فیلم های قدیمی نیازی ندارید می توانید از این روش استفاده کنید.
  4. راهکار دیگر، اضافه کردن تعداد هارد بیشتر و یا هارد با ظرفیت بالاتر به دستگاه ضبط است.
  5. آخرین راهکار، انتقال دادن اطلاعات هارد روی یک دستگاه دیگر مانند کامپیوتر، فلش و .. است.

3- هارد دستگاه خراب است

گاهی ممکن است وجود اشکال در هارد دستگاه، دلیل ضبط نکردن دوربین مداربسته باشد. ممکن است هارد سوخته باشد و یا بد سکتور شده باشد. در این حالت با تست هارد دوربین مداربسته خود می توانید از سلامت آن مطمئن شوید.

4- هارد فرمت نشده است

دستگاه‌های ضبط برای ذخیره اطلاعات آنها را با کدک و فرمت مشخصی رمزگذاری و ذخیره می‌کنند. به همین دلیل برای استفاده از هارد دوربین مداربسته ابتدا باید آن را فرمت کرد تا برای نوع اطلاعات دستگاه سازگار باشد. برخی از مدل‌های دستگاه ضبط به محض نصب هارد و روشن کردن پیغامی مبنی برا فرمت هارد نمایش می‌دهند. در برخی دیگر لازم است وارد منوی دستگاه شده و از بخش تنظیمات HDD یا همان هارد را انتخاب کنید.

5- کافی نبودن منبع تغذیه

برخی مواقع از دلایل ضبط نکردن دوربین مداربسته، کافی نبودن منبع تغذیه است. زمانی که برق قطع شود دوربین از کار می افتد. اما زمانی که برق ضعیف می شود و منبع تغذیه کافی وجود ندارد، سیگنال های ویدئویی ضعیف شده و تصاویر دوربین مداربسته سیاه می شود. برای رفع این مشکل منبع تغذیه را با اطلاعات تغذیه برق در دیتاشیت دستگاه مقایسه کنید و از کافی بودن و تناسب منبع تغذیه اطلاع یابید. در مرحله بعد باید مسافت و نوع کابل‌هایی که مورد استفاده قرار گرفته است بررسی شوند.

6- کور شدن دوربین، علت ضبط نکردن دوربین مداربسته

ممکن است دوربین مداربسته را کور کرده باشند. مثلا به لنز دوربین آدامس چسبانده و یا جلوی لنز دوربین مداربسته را با کاوری پوشانده باشند. در این صورت فقط تصویر دوربینی که کور شده است سیاه می شود. تصاویر به صورت صفحه‌ای سیاه ذخیره می‌شوند. این حالت مانند این است که اصلا دوربین قطع بوده و یا کار نمی‌کرده است.

7- افزایش شدت جریان برق

افزایش شدت جریان برق موجب قطع شدن ضبط فیلم دوربین مداربسته و سیاه شدن تصاویر دوربین می شود. علاوه بر آن ممکن است آسیب های بیشتری نیز به تجهیزات دوربین مداربسته وارد کند. توصیه می شود دوربین مداربسته را روی سطوح رسانا و فلزی نصب نکنید.

8- سوختن دوربین مداربسته

دوربین مداربسته ممکن است بنابه دلایلی سوخته باشد. این اتفاق منجر به عدم ضبط تصاویر دوربین مداربسته در دستگاه ضبط می‌شود. از علت‌هایی که ممکن است موجب سوختن  شود صاعقه و نوسانات برق است. دوربین را بایک دوربین سالم دیگر جابجا کنید و ببینید آیا تصویری از این دوربین ذخیره می‌شود یا خیر. اگر تنها مشکل خرابی دوربین مداربسته باشد با این جابجایی متوجه خواهید شد.

9- سوختن کانال دستگاه ضبط

ممکن است دوربین مداربسته سالم باشد و کانال یا پورتی که از طریق آن به دستگاه متصل است سوخته باشد. در این صورت می‌توانید دوربین را با یک کانال دیگر تست کنید و ریشه ضبط نکردن دوربین مداربسته را کشف کنید. مشکل سخت افزاری دوربین یا دستگاه ضبط کننده راه حلی جز تعمیر و یا تعویض ندارد. برای تعمیر این دستگاه ها به متخصصین و تعمیرکاران دوربین مداربسته و یا به نمایندگی های معتبر مراجعه کنید.

10- تنظیمات ضبط دوربین مداربسته

یکی دیگر از دلایل ضبط نکردن دوربین مدار بسته، تغییر و نوع تنظیمات ضبط دوربین مداربسته است. ممکن است تنظیمات ضبط به گونه ای دستکاری شده باشد که فقط  با وقوع حرکت یا تشخیص رویداد، دوربین مداربسته قادر به ضبط تصاویر باشد. فعال بودن حالت motion detector موجب می‌شود تا زمانی که جسمی مقابل دوربین حرکت کند، ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته صورت گیرد.

11- تنظیمات زمانبندی

،شما قادرید به گونه‌ای ضبط را زمانبندی کنید. به این ترتیب که طبق یک جدول زمانی به دستگاه اعلام می‌کنید در چه تاریخ‌هایی و در چه ساعاتی ضبط انجام شود. این تنظیمات را بررسی کنید تا در مواقعی که مورد هدف نظارتی شماست به درستی تنظیم شده باشند.

12- ضعف در سیستم وای فای و کم بودن پهنای باند

هنگام استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه، کم شدن پهنای باند موجب قطع و یا ضعیف شدن سیگنال ها می شود. یکی از عوامل کم شدن پهنای باند و ضعف در سیستم وای فای، دور بودن دوربین های مداربسته از روتر است. وجود موانع فیزیکی زیاد بین دوربین مداربسته و روتر نیز موجب ضعیف شدن وای فای میشود. قطع شدن سیگنال های ویدئویی و بروز اختلال در آن ها، منجر به عدم ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته می شود. راه حل برطرف کردن این مشکل، نزدیک کردن دوربین به روتر و از میان برداشتن موانع فیزیکی بین دوربین و روتر است. در صورت استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه، اتصالات اینترنت را بررسی کنید و از برقراری آن مطمئن شوید. چرا که با قطع شدن اینترنت در این دوربین ها ممکن است ضبط تصاویر توسط دوربین مداربسته قطع شود.

13- خرابی کابل تصویر و اتصالات

خرابی کابل تصویر و اشکال در اتصالات از دلایل دیگریست که چرا دوربین مداربسته ضبط نمیکنه را پاسخ می‌دهد. وجود جوندگان و برخی حیوانات در اطراف دوربین‌های مداربسته موجب می‌شوند تا آنها به کابل‌ها آسیب بزنند. این آسیب در ابتدا جزئی است اما به مرور موجب اختلال در عملکرد و عدم ارسال تصویر به دستگاه می‌شود.برای اتصالات نیز بهتر است با توجه به شرایط قرارگیری عایق بندی شده باشد. نفوذ رطوبت و ایجاد رسوب به مرور زمان باعث قطع ارتباط دوربین و دستگاه می‌شود. از سلامت اتصالات و کابل و سیم سیستم مداربسته اطمینان حاصل کنید.

14- اشکال در نرم افزار یا سیستم عامل

مشکلات نرم‌افزاری یا سیستم عامل دستگاه ضبط مداربسته ممکن است باعث عدم ضبط تصاویر شود. بررسی نرم‌افزارها و بروزرسانی‌های مرتبط با آنها می‌تواند مشکل را حل کند. دقت کنید به روزرسانی کار تخصصی است زیرا اگر نسخه اشتباهی را به جای نرم افزار مختص دستگاه نصب کنید، دیگر دستگاه بالا نمی‌آید. بنابراین برای این منظور از متخصصین راهنمایی بخواهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *